In de loop van 2016 werd in Duinkerke een frituur per maand gefilmd. De seizoenen verschuiven en zo ook het tijdstip waarop de frituren in beeld worden gebracht. Het filmen in januari gebeurde bij openingstijd en tegen december werd gefilmd rond sluitingstijd. Deze film handelt niet puur om het architecturale van de diverse frietkoten en het was ook niet onze bedoeling om de beste methode tot frieten bakken te tonen. Het draait eerder om datgene wat als oninteressant bestempeld zou kunnen worden, de banaliteit van het niets of van het kleine, hetgeen men niet ziet, de rust, de stilte, de omgevingsgeluiden, het wachten - van de uitbaters en dat van klanten - het openen en het sluiten van de frituur… Dat wat echt is. De tijd.
Deze film vat het jaar samen van een gepensioneerd koppel en hun zoon tijdens de kweek van de Victoria aardappel. Zesentwintig minuten lang wordt getoond hoe wij het koppel volgden doorheen het proces van frieten bakken, zaden kopen, het zaaien, het kweken en de oogst vanuit hun moestuin aan de rand van Duinkerke (Frankrijk).